Kredittkort
Kredittkort

For å finne det beste kredittkortet for reise, bør man først finne ut hva man ønsker å gjøre. Mange kort har nemlig fordelsavtaler for spesifikke bransjer eller for spesifikke selskaper. Skal man på bilferie, eller på flytur? Skal man reise i Norge eller i det eksotiske utland? Bruker man kortet fast, eller har man det i bakhånd?

Les på e24.no: Derfor bør du bruke kredittkort.

De norske flyselskapene har egne kredittkort

Både Norwegian og SAS – Widerøe har egne kredittkort som gir deg bonuspoeng som kan omsettes til flybilletter, for hver eneste handel som du gjennomfører med kortene gir deg noen poeng som hjelper med å spare opp til den neste billetten. Omsetter man for mer enn kr 100 000 med SAS Eurobonus, får man faktisk en tur til halv pris. Begge kortene inkluderer også en reiseforsikring om man kjøper transporten til reisemålet med kortet.

Les også: Kredittkort kan gi tilgang til flyplasslounger.

Kredittkort for bilferien

Det er ikke alle som her anledning til å fly, og for mange småbarnsfamilier er bilferien noe som byr seg. Her kan 365Privat MasterCard være en god medhjelper. Kortet gir en rabatt på over 5% på bensin hvis man handler hos ESSO, og det gir en rabatt på 3,65% hos alle andre stasjoner. Samtidig gir kort fra 365Privat 10% avslag på overnatting hos Rica Hotels.

For den som skal lengre av sted, kan det også være lurt å ha et kort i bakhånd, hvis noe skulle gå galt. Mange kredittkort, slik som Norwegian-Kortet lar deg ta ut penger uten gebyrer i utlandet, og de egner seg derfor godt som en ekstra sikkerhet.