Kredittkort
Kredittkort

Det florerer med nettsider som tilbyr alt mulig du kan trenge. Du kan sitte hjemme å bestille alt fra lekebiler til guttungen og til nytt tak på huset. De fleste nettsider er seriøse, og norske nettsider er for det meste trygge. Når dette er sagt, nettbutikker kan være ren svindel og dermed er det viktig å sjekke sidene før du legger inn bestilling eller betaling. Vil du sikre deg ekstra betaler du med kredittkort.

Nettbutikker og rettigheter

Alle nettbutikker, som retter seg mot det norske markedet, skal følge det norske lovverket angående forbrukerrettigheter, som for eksempel reklamasjoner. Dette gjelder både utenlandske og norske nettbutikker. Velger du å handle hos en nettbutikk, som ikke retter seg mot norske kunder, faller det norske lovverket bort. Dermed kan det være greit å være oppmerksom på dette, og velge bort utenlandske sider som ikke retter seg mot Norge. I tillegg skjer det at en del ikke får den varen de har bestilt, da kan betalingsmetoden være viktig. Kredittkort er den absolutt sikreste betalingsmetoden.

Kredittkort til betaling

Det er mange gode utenlandske og norske nettbutikker, og det er en enkel og grei måte og shoppe på. Når siden er rettet mot det norske markedet vil Finansavtaleloven sikre betalingen din. Du vil i de fleste tilfeller ha gode rettigheter uansett betalingsmetode. Ønsker du å sikre deg ekstra godt betaler du med kredittkort. Dette da du faktisk i ettertid har mulighet til å rette krav mot banken din. Dette kan for eksempel være om nettbutikken går konkurs før du får varen, eller om det trekkes mer fra kontoen din enn den avtalte betalingen. Da kan banken være erstatningspliktig. I tillegg er det mulig å stoppe en betaling, og det kan du ikke om du forhåndsbetaler.