Kredittkort
Kredittkort

VISA og MasterCard er de to mest kjente nettverkene innenfor banktransaksjoner, og du har sannsynligvis hørt om begge. Kanskje har du til og med bank- eller kredittkort fra én eller begge tilbyderne. Forskjellene på de to selskapene er ikke veldig store, for de driver med mer eller mindre det samme, men her til lands så er det nok VISA som er den mest kjente merkevaren.

VISA og debetkort

Dette er fordi VISA er den eneste som tilbyr det vi kjenner som vanlige bankkort, eller debetkort som det heter på fagspråket. Alle bankkort utstedt i Norge er knyttet opp mot VISA-nettverket, men det er også mulig å skaffe seg et kredittkort med VISA. Forskjellen her er altså at i sistnevnte tilfelle så disponerer du ikke pengene selv, men det er banken din som gjør det.

MasterCard har også kredittkort, men ikke bankkort. Dermed mener mange at det kan være veldig greit å bruke denne teknologien når man først skaffer seg et slikt kort, for da får man det beste fra to verdener. Enkelte eksperter mener allikevel at hvis du ikke får betalt med VISA, så er sjansen veldig liten for at det vil fungere med MasterCard.

Bransjefolk sier også at sikkerheten vil være tilnærmet ganske lik, så akkurat hva du velger lar vi være opp til deg, og vi regner med at du vil bli fornøyd uansett.