Kredittkort
Kredittkort

Det er mange som har uærlige hensikter og som klarer å svindle vanlige mennesker fra store beløp både på nett og i det daglige liv. Det er ofte enklere enn man tror å bli svindlet, men dersom man bruker kredittkort til varekjøp og kontantuttak har man en ekstra sikkerhet mot svindel.

Bruk kredittkort fornuftig

Bruker du et dedikert kredittkort til varekjøp på nett og på butikker, vil du være godt sikret mot en eventuell svindel. Dette fordi loven sier at det er kredittselskapet og bankenes ansvar å ivareta sikkerheten til sine kunder. Når du bruker et kredittkort er det heller ikke dine penger som står på kortet, det er bankens penger som de låner ut til deg. Dermed kan du unngå å stå med tom bankkonto om du skulle være så uheldig å bli svindlet når du handler med kort. Det er likevel lurt å være varsom når man bruker kort til varekjøp, og alltid følge med på sine transaksjoner.

OBS tegn på kortsvindel

Kortsvindel foregår oftere i utlandet enn her hjemme, så man skal være spesielt påpasselig når man er på ferie. Hvis man gir fra seg kortet på en restaurant for å betale, er det fritt opp til ekspeditøren å for eksempel slå inn beløpet flere ganger, og man kan bli svindlet uten å ane det. Skimming utstyr på minibanker er et annet eksempel på svindel, såvel som suspekte nettsider som ber om din kortinformasjon. Pass derfor alltid godt på kredittkortet ditt, ikke gi eller vis din PIN-kode til noen, og sørg for at du alltid holder kontroll på dine kontoutskrifter, spesielt etter at du har brukt kortet ditt, enten det er på nett, i en butikk eller på en minibank.