Kredittkort
Kredittkort

Det er enkelt å få økonomiske problemer om en bruker kredittkort til betaling. Vil du være en smart kredittkortbruker bør du ha en kritisk bruk til kortet som betalingsmiddel. Samtidig som man benytter fordelene til å spare penger.

Benyttet kreditt

En del benytter kredittkort som fast betalingsmiddel, og dessverre kan det gå galt om en ikke er oppmerksom på hvordan en benytter det. Det en skal være oppmerksom på er at rentene er høye, og det er om å gjøre å slippe disse. Det er fullt mulig å ende opp med gratis bruk av kredittkort. Vil du slippe renter må du betale inn all benyttet kreditt innenfor den rentefrie perioden. Alle banker er forpliktet til å ha denne perioden, men vær oppmerksom på at fakturaen du får ofte kun er på et minstebeløp. Dette endrer du bare til beløpet for all benyttet kreditt.

Fordelspakker

Her er det faktisk mye penger å hente om kortet ditt har en god fordelspakke. Kredittkort har innebyggede rabatter hos bestemte firmaer/butikker, og disse er viktige å utnytte. Selvfølgelig varierer det hvilke fordeler hvert enkelt kort har, så sjekk ditt kort og hvor du kan spare. Kanskje kan det å ha to forskjellige kort være en løsning for noen. Det kan for eksempel være et kort med gode rabatter for bilhold og drivstoff, samt et kort med gode rabatter for shopping. En slik løsning kan i løpet av et år spare deg for atskillige tusenlapper, spesielt om du har barn og dermed må kjøpe nye klær etter hvert som barna vokser. Uansett hvilket kort du har, eller vurderer, sjekk fordelspakkene slik at du får rabattene du trenger.