Kredittkort
Kredittkort

Å bruke kredittkort når man handler på nett gir flere fordeler enn de fleste er klar over. Internettet har gitt oss muligheten til å kjøpe ting ved hjelp av et tastetrykk. Uten og engang se produktet velger vi å stole på at selgeren vil levere akkurat det vi kjøper, og dette medfører en del risiko spesielt ved kjøp av varer fra utlandet. Kredittkortselskapene har derfor valgt å tilby en del unike garantier som vi vil snakke mer om her.

Kredittkort har forsikring

Dette er det mange som ikke er klar over, nemlig at kredittkortselskapene forsikrer deg ved handel på nett. For eksempel kan man havne i en situasjon hvor et hotell eller flyselskap ikke er i stand til å forsyne deg med den tjenesten du kjøpte på forhånd med kreditt. I et slikt tilfelle plikter banken og kortutsteder å refundere deg de pengene du har tapt. Slike problemer oppstår raskere enn mange tror, og derfor er det en stor fordel om du setter deg inn i regelverket nøye før du begynner å bruke kredittkortet. De fleste velger ikke å finlese den lille skriften i kontrakten når man anskaffer kredittkort, men det er absolutt en fordel å være klar over punktene som gjelder.

Kredittkortet reduserer risiko for tap

Det mange norske forbrukere heller ikke er klar over, er at kredittkortselskapene vil dekke de tapene som oppstår som følge av svindel, opphørsbegjæringer eller vesentlige varemangler. Det finnes naturligvis en del begrensninger for dette, men ofte vil det være gode muligheter for å få tilbake penger. Et eksempel på hva som dekkes er kjøp av varer på nett fra utlandet. Si at du kjøper en ny kjole eller dress fra Storbritannia, men at varene aldri ankommer landet. I et slikt tilfelle kan du muligens få tilbake pengene fra banken.