Kredittkort
Kredittkort

Kontanter er selvfølgelig kjekt å kunne betale med, og enkelte syns de har bedre kontroll når de ser at pengene blir borte. I enkelte tilfeller kan kort være et bedre betalingsmiddel. Kredittkort kan sikre at du ikke blir trukket for varer du ikke får, eller om et selskap går konkurs før varen din er ankommet.

Bruk kredittkort i utlandet

På reise er det greit å ha både kontanter og kredittkort som betalingsmiddel. Å stole kun på en av delene kan være kronglete, og i tillegg dyrt. Kontanter er greit til lunsjen eller kaffen på fortausrestauranten. Kort kan du benytte til de store summene. Dette er smart da kredittkort som betalingsmiddel sikrer at du ikke trekkes for mer enn du skal, siden du ikke trekkes med en gang fra konto. Du kan i ro og mak sjekke alle betalinger før forfall, og stoppe de om det skulle være noe feil. Husk å ta vare på kvitteringer til dette. Stopper du en betaling, og banken likevel betaler, er det faktisk banken som må erstatte disse pengene på kontoen din.

Handle på nett

Å handle varer, små og store, på internett er veldig greit og lettvint. Hvilket du betaler med er faktisk viktig. Dessverre benytter mange nordmenn debetkort, hvor beløpet belastes direkte fra kontoen din. Du betaler varen på forhånd uten egentlig å ha noen garanti for at du får den, eller at du får det du har bestilt. Benytter du et kredittkort til disse betalingene har du en bedret sikkerhet. Dette da betalingen blir lagt «på vent» og du har tid til å få varen før beløpet betales. Viser det seg at varen er feil kan betalingen stoppes. Skulle det skje at banken likevel betaler uten din godkjenning er banken erstatningspliktig overfor deg.