Kredittkort
Kredittkort

Det hender innimellom at bankene ikke har tatt de riktige vurderingene for å gi, eller avslå, søknad om kredittkort. Samtidig som det viste seg at kundene trengte klarere opplysninger om benyttet kreditt. I juni 2013 kom derfor Finanstilsynet med et klarere regelverk, for å ivareta kundens interesser på en bedre måte. Er du bruker av kort vil det lønne seg sette seg inn i hvilke regler som gjelder. I tillegg lønner det seg selvsagt å lære seg å bruke kortet smart. Da sparer du deg for mange utgifter.

Betaling av benyttet kreditt

Bankene har klare retningslinjer for hvordan betaling av benyttet kreditt skal være, og hvilke opplysninger du som kunde skal motta. Når du har brukt av kreditten, på ditt kredittkort, er det faktisk ikke slik at du må forholde deg til avtalens lengde. Ønsker du betale inn all kreditten på en gang har du mulighet til det. I tillegg har du mulighet til å avtale andre terminbeløp, enn det som er blitt satt i utgangspunktet, som et minimumsbeløp. Vær også oppmerksom på at Finanstilsynet fraråder bruk av avtalegiro på månedlige beløp. Dette anbefales kun etter avtale, hvis man innfrir all benyttet kreditt på en gang.

Opplysningene på fakturaen

Hvilke opplysninger fakturaen din skal inneholde hver måned er helt klare. Når du mottar din månedlige faktura skal kontoopplysningene, om ditt kredittkort, enten komme på fakturaen eller som et vedlegg. Det skal i tillegg være lett å finne opplysningene om hvor mye benyttet kreditt du har totalt. Det skal komme frem hva det månedlige minstebeløpet vil være, men uten at dette er forhåndsutfylt, da du alltid skal ha mulighet til å betale inn mer. I tillegg anbefaler regelverket at fakturaen inneholde en oversikt over kostnader ved forskjellige betalingsløsninger.