Kredittkort
Kredittkort

Det er ikke til å komme fra at gjeld er dumt å ha, og den største ulempen er at den tar en liten del av månedsbudsjettet ditt. Det betyr at du må sette av tid for å kunne betale tilbake gjelden som er kommet i formav et lån. Det er kanskje ikke så mange som har tenkt på, men gjeld er egentlig det samme som at du selger din fritid. Å jobbe er likevel ikke det verste man kan gjøre, og mange ser derfor ikke noe problem med. Men reklamene sier ofte at det er lurt å ta opp kreditt, spesielt i noen bestemte situasjoner. Her skal vi se på hvor smart det er.

Kredittkort ved kjøp av ferie

For mange er sommerferien et av de store begivenhetene i løpet av året, og mange vil gjerne dra litt ekstra på for å få den beste ferien for barna og familien. Men det er både dyrt og vanskelig å få de beste hotellrommene når alle likevel skal på ferie. Bruker man kredittkortet riktig, kan man likevel få den beste ferien ved å bestille så tidlig som det er mulig. Det kan være mye å spare ved å bestille sommerferien i de første vintermånedene av året. Flybilletter kan bestilles et halvt år før avreise.

Å bestille tidlig er spesielt viktig for dem som vet at de skal til et feriested som mange andre reiser til, og hvor man vil ha helhetligeløsninger for familien og barna. Grunnen til at det er billigere, er at med forhåndsbetaling, så kan reisebyråene også videre planlegge framtiden bedre, noe som frigjør tid til å jobbe videre med markedsføringen.

Kredittkort ved utbedringer av hjem

Det er ikke bare fordi man har lyst på et nytt kjøkken eller bad, men faktisk er det slik at man er nødt til å ta en del utgifter med huset på grunn av forsikringene man har. Det kan være utbedringer av det elektriske systemet, reparasjoner av taket eller en branntrapp. Det kan også være at ikke sokkelleiligheten har de kravene som stilles for å kunne leie ut den.

Av disse grunnene kan et kredittkort være løsningen. Fordi om man ikke gjør noe, så går man glipp av leieinntekter eller setter seg selv i unødvendig fare. I verste fall kan det hende man ikke får hjelp av forsikringsselskapet dersom en ulykke skulle skje.

Les denne artikkelen: Kredittkort er en ekstra reserve og buffer

Denne vurderingen er noe man må sette seg grundig inn i, før man tar opp et kredittkort-lån. Sjekk ut hva du trenger å utbedre, og ta om en kreditt som reflekterer behovet. Dessuten kan det være smart å velge et kredittkort om har rabatter og gode løsninger ved kjøp av byggevarer og lignende.

Det som er viktig å tenke på når man skal bruke kredittkortet på denne måten, er at man faktisk blir gitt en gylden mulighet til å betale tilbake disse kredittlånene. Når det gjelder ferien så kan man betale tilbake summen man bruker når man får feriepengene i slutten av juni, mens når det gjelder utbedringer av huset, så kan man bruke for eksempel leieinntekter på nedbetalingen.