Kredittkort
Kredittkort

Når en søker om kredittkort er ikke det med tanke på at det kan føre til problemer. De fleste tenker at det vil være kjekt å ha litt ekstra kontanter tilfelle en skulle trenge det, eller det kan være at fordelsprogram i kortet vil spare deg for en slump penger. Dessverre får flere og flere nordmenn uoverkommelige økonomiske problemer pga. kortbruk.

Slik kan kredittkort bli et problem

Benytter en kredittkort som betalingsmiddel kan en oppnå fordeler, for eksempel på bensin. Ulempen med kortbruk er at man kan miste oversikten over hvor mye en har handlet på kortet. Denne oversikten har man kanskje ikke før den månedlige fakturaen kommer. Er benyttet kreditt da mer enn forventet klarer man kanskje ikke betale inn alt i den rentefrie perioden. Det er da en kan over tid få problemer. Fortsetter en da å benytte kortet til betaling, og kun fortsetter å betale minstebeløpet pr måned, vil benyttet kreditt og rentene bli rimelig høye etter hvert.

Slik kan du løse problemet

Det første man må gjøre er å få den totale oversikten over all gjelden, kreditt og renter. Ser en da at en vil få problemer med å løse dette er det en ting som haster å få gjort; kontakt banken! Vær åpen om hva som er vanskelig, få til en nedbetalingsordning du kan leve med. De fleste kreditorer er villige til å se på løsninger i stedet for å tape pengene sine, som kan skje om du ikke klarer ordne opp. Banken har kanskje også noen ideer som kan hjelpe deg, og er kredittkortgjelden stor, hender det faktisk at banken er villig til å se på hvordan de kan hjelpe deg å gjøre det billigere.