Kredittkort
Kredittkort

Flere og flere har mer enn et kredittkort. I utgangspunktet har en kanskje tenkt at det ikke blir kostbart, da en mener en kan klare betale innenfor den rentefrie perioden. Mange klarer dette fint, og har ingen problemer med ekstrautgifter. Det er når en ikke klarer dette at problemene kan tulle på seg.

Hva koster rentene egentlig?

Hvor store renteutgifter man har vil selvfølgelig variere utfra rentesats, benyttet kreditt og nedbetalingstid. Det som en nesten kan si for sikkert er at om en har for eksempel 3-4 kort blir det fort en god del penger om en betaler ned over et år. Har du for eksempel 3 kredittkort og en totalgjeld på disse på kr 30 000, vil du over et år betale opp mot kr 10 000 kun i renter. Da tenker vi at alle kortene har en gjennomsnittsrente på 22%. Dette er mye penger, og kanskje ikke helt det en så for seg da en søkte om å få kortene.

Slik kan du redusere renteutgiftene

Er renteutgiftene dine blitt for høye er det tid for å finne en løsning slik at en ikke får problemer senere. En god del velger da å refinansiere ved hjelp av forbrukslån. Et lån på kr 30 000 med en gjennomsnitts effektiv rente på 15% vil koste rundt kr 2 500 med et års nedbetalingstid. Sammenligner vi da, med renteneutgiftene på kredittkort ovenfor, ser man fort at det vil være penger spart. På et år har du altså spart hele kr 7 500 med å refinansiere i forhold til å betale på forskjellige kredittkort.