Kredittkort
Kredittkort

I de fleste husholdninger har både mannen og kona hvert sitt bankkort, og kanskje til og med barna. Noen har også et eget bankkort som er felles eie, noe som for så vidt er en god idé dersom man bare vil ha en delvis felles økonomi. Men den aller beste ideen er å erstatte dette bankkortet med et moderne kredittkort.

Derfor bør familien ha et kredittkort

Tenk på alle de felles utgiftene dere har i løpet av et år. Bensinfylling, matvarer og andre kjøp på dagligvareforretninger, klær til barna og så videre. Samler du alle disse utgiftene på ett og samme kredittkort, så kan det kjapt utgjøre 150 000 kroner for en typisk, norsk husholdning.

Og selv om man betaler det med et kredittkort, så må pengene naturligvis betales tilbake. Akkurat her det ingen fordeler kontra et vanlig bankkort. Men så var det bonusene da.

Slik sparer du penger

For mange kredittkort har et konsept som kalles cashback, der man får penger tilbake når man handler. Det beste for en familie med et felleskort vil være et generelt kort som gir deg 1% bonus på alle kjøp.

Tar vi utgangspunkt i eksempelet ovenfor, så vil man spare inn hele 1500 kroner på ett år. Etter tre år kan det være nok til en ny flatskjerm i stua – og det er vel ikke dumt?