Kredittkort
Kredittkort

I Norge vil mange kredittkortutstedere dekke tapet dersom man blir utsatt for svindel eller misbruk. Med dette menes det at uautoriserte personer bruker kortet ditt uten at du har gitt tillatelse, eller at de utgir seg for å være deg. Som korteier har man også et ansvar for å opptre med forsiktighet og ikke utsette seg selv for unødvendig risiko. Ved reise til land utenfor Europa er det ofte høyere risiko for å bli frastjålet verdier. Av den grunn burde man være ekstra forsiktig med hvordan man behandler kredittkortet da man befinner seg på utenlandsreise.

Kredittkort har ikke bilde

I Norge har debetkortene bildeidentifikasjon, og dermed er kortene vanskeligere å misbruke. Siden kredittkort vanligvis ikke har bilde er det slik at selger plikter å sjekke at navnet på kortet stemmer overens med eieren. Kredittkort krever heller ingen PIN-kode, noe som gjør det mer utsatt for svindel. Det er vanlig at norske selgere sjekker legitimasjonen på den som bruker kredittkortet dersom kortet ikke har PIN-kode. Likevel finnes det flere land hvor selgeren ikke tar ansvar for å dobbeltsjekke at bilde og navn samsvarer. Det betyr at man må være ekstra varsom med kortet da man reiser utenlands.

Oppbevar kredittkortet på et trygt sted

I det man ankommer hotellet eller det stedet hvor man skal bo er det smart å spørre om tilgang på en safe hvor man er den eneste som vet koden. Enda en safe ikke gir 100% sikkerhet, vil det være mye tryggere å legge kortet i safen enn å legge det igjen på bordet. Blant de som reiser til utlandet velger flere å ta med kredittkortet som en ekstra sikkerhet. Siden kredittkortet er å regne som en ekstra sikkerhet burde det legges igjen på hotellet eller der man bor før man reiser ut.