Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort anses som en lett kilde til penger med høy rentesats. Det likevel mange glemmer er at dersom du betaler ned forbruket i sitt fulle ved hver faktura, koster ikke lånet deg et øret. Flere kredittselskaper tilbyr en rentefri periode mellom 40 og 50 dager etter kjøp. Er kortet nedbetalt før dette, tilfaller ingen ekstra kostnader. Dette betyr at ved god økonomistyring og budsjettering, kan et kredittkort være fordelaktig.

Tilbakebetaling av kredittlån

Kredittselskapene har gjerne en rentefri periode ved kjøp av forbruksvarer. Betaler du ned hele summen i denne perioden, tilfaller ikke ekstra rente. Det betyr at du kan ha et gratis lån, dersom du passer på å betale ned kortet med en gang du mottar en faktura. Opprettholder du ikke betalingsfristen kommer et rentegebyr i tillegg. Dette regnes ut ifra bankens nominelle- eller effektive rente. Andre gebyrer kan også tilfalle regningen, som for eksempel et fakturagebyr. Et slikt tilleggsgebyr tilsvarer gjerne et sted mellom kr 30 og kr 40. Likevel har enkelte kredittselskaper eFaktura, som gjør at fakturagebyret bortfaller.

Andre fordeler med kredittkort

I tillegg til at kredittlånet kan være gratis, tilbyr flere kredittselskaper andre fordeler som forsikringer, cashback (les om cashback her), bonuser eller rabatter. Dette forutsetter at du bruker kredittkortet som betalingsmiddel. Videre tilbyr hvert selskap en minstesum som må betales hver måned for at du skal kunne fortsette å benytte kredittkortet. Summen regnes ut ifra den satte kredittgrensen og den spesifikke avtalen du har med lånegiveren. Du kan også benytte et kredittkort ved kontantuttak, men vær klar over at ekstra gebyrer vil tilfalle og renten vil løpe med en gang.