Kredittkort
Kredittkort

Når våren nærmer seg så er det hvert eneste år tid for å se over selvangivelsen. Her blir det meste som regel automatisk ført opp – også utgifter til kredittkort – men det er slettes ikke alle som får med seg dette. For hvis du betaler renter og gebyrer på kredittkortet, så har du krav på skattefradrag.

Fradrag på renter

Det har ikke noe å si om det er et lån eller et kredittkort, for så lenge du betaler renter for det så har du krav på fradrag på skatten. Her er reglene forholdsvis enkle – du skal ha 27% fradrag på det du har betalt i renter og gebyrer i det aktuelle året.

Handlet du litt for mye med kredittkortet i 2015 og betale totalt 10 000 kroner i renter det året, så kan du skrive av hele 2700 kroner på skatten. Det er slettes ikke ille og derfor er den reelle kostnaden med et kredittkort mindre enn hva man først tror.

Sjekk selvangivelsen

De fleste banker rapporterer automatisk inn hvor mye du har betalt i renter, slik at du ikke trenger å gjøre noe mer. Men det er absolutt ikke alle kredittkort som fikser dette selv, og derfor er det viktig at du kontrollerer selvangivelsen før 30. april.

Dersom renteutgiftene dine til kredittkortet ikke er oppført på selvangivelsen så kan du selv enkelt skrive de opp.