Kredittkort
Kredittkort

Skal du søke om nytt eller ditt første kredittkort – og lurer dermed på hvor mye du kommer til å få innvilget i kreditt? Det er naturligvis vanskelig for oss å gi noe konkret svar på hver individuelle person, men generelt kan man si at ens personlige inntekt gir en god indikasjon på nettopp det.

Inntekten avgjør alt

I moderne tid er det sjeldent noe spørsmål om man får innvilget søknaden eller ei, men om man får den kredittgrensen man ønsker er mer relativt. Man kan selv velge en ønsket kredittgrense når man søker om kortet, hvis ikke setter banken en basert på inntekten din.

Men dersom inntekten din ikke er høy nok, så vil kredittgrensen din bli begrenset til nokså lav. Dette gjør at det også er mulig for studenter og andre med lav inntekt å skaffe seg et kredittkort. I sistnevnte tilfeller vil kredittgrensen kanskje ligge på rundt kr 5 – 10 000.

Ikke «oversøk»

Selv om du kanskje har en ganske så god inntekt og kan søke om en kredittgrense på mellom kr 50 000 og 100 000, så er dette ikke nødvendig for de færreste. Tvert imot, så kan dette gjøre det mer fristende å overbruke kortet, noe som sjeldent er noen god idé.

Er du usikker på hvilken kredittgrense du bør ha, så er det naturligvis ikke noe i veien for å spørre banken om deres anbefaling.