Kredittkort
Kredittkort

Selvfølgelig kan man klare seg uten et kort i dag, men det er flere fordeler med kredittkort og dette er også en av grunnene til at mange nordmenn har gått til anskaffelse av et. Mange har rett og slett et kredittkort som reservekapital. Kortet kan da brukes om det skulle skje noe uventet, enten det er en regning som plutselig dukker opp eller noe skjer på ferien og dere trenger tilgang til ekstra penger. Grunnene kan være mange, men det er alltid kjekt å ha muligheten til å løse et problem, enten det er av praktisk eller økonomisk art. Så lenge du bruker kredittkortet ditt med fornuft, trenger det ikke å bli dyrere enn nødvendig.

Kredittkort gir betalingsutsettelse

Det er som nevnt flere fordeler med et kredittkort. En ting er at du kan kjøpe de tingene du måtte trenge og så utsette betalingen uten at det koster noe ekstra. Hos de fleste kortselskaper får du nemlig inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse. Dette betyr at dersom du betaler regningen for innkjøpene dine til tiden, så koster det deg ingenting i renter eller gebyrer. Du kan selvsagt også dele regningen i flere mindre deler, men da må du betale renter. Renten varierer mellom de ulike kortene, men hos de aller fleste ligger den på rundt 20-25%.

Rabatt når du shopper

Når det gjelder shopping, så får du ofte rabatt eller bonus om du bruker kortet til å betale med. Noen kortselskaper har egne rabattprogrammer og du kan gjennom disse oppnå forskjellige rabatter i en lang rekke butikker, enten det disse butikkene er fysiske eller befinner seg på nettet. Rabatten er gjerne fra 1%, som det laveste, og opptil 25%, som det høyeste. Også når du skal på ferie eller en helgetur er det en fordel med et kredittkort. En ting er at det følger reiseforsikring med mange kort, noe annet er at skal du bestille hotell, leilighet eller reservere en leiebil, så må du ofte betale et depositum. Dette blir gjerne trukket rett fra bankkontoen din, men bruker du et kredittkort så vil hoteller og andre bruke kortet som garanti og du slipper dermed å betale noe på forskudd.