Kredittkort
Kredittkort

Mens et bankkort stort sett kun kan brukes til å betale med for varer og tjenester – og som legitimasjon inntil videre – så har et kredittkort langt flere bruksområder. Slike kort kan du bruke til å spare penger med når du handler, og for å utsette betalingen av noe du har kjøpt. Bare for å ha nevnt noe!

Mange bruksområder med et kredittkort

Det er mange situasjoner der et kredittkort kommer godt med. For eksempel når man skal på ferie, så har mange slike kort reiseforsikring inkludert. Ferien blir da automatisk mye tryggere, og kredittkortet kommer til nytte allerede under bestillingen.

Et kredittkort er også en «rugende» pengereserve. Du trenger ikke å bruke det, men når du har det liggende så vet du at du alltid har tilgang til penger på kort tid dersom det skulle være nødvendig. Det er mulig å ta ut kontanter fra kredittkortet i nettbanken, slik at det nesten blir som et slags lån.

Spare penger med kredittkort

Vi anbefaler at man alltid handler med et kredittkort, ikke bare fordi det er regnet som tryggere og bedre, men også fordi man da kan spare penger. Velger du riktig kort så kan du spare 1% på alt du handler, og over noen måneder så kan dette fort bli penger som familien drar nytte av. Med andre ord så er det ikke bare de med dårlig råd som trenger et slikt kort.