Kredittkort
Kredittkort

Som du kanskje vet, det finnes veldig mange kredittkort å velge blant i Norge. Markedet er stort, så mange banker og kortselskaper ser at det er fortjeneste å hente i denne nisjen. Men på den andre siden, konkurransen er også hard, så kortene som tilbys må gi kundene noe ekstra for at de skal være populære blant kundene.

Hvilke aktører tilbyr kredittkort

Som nevnt tidligere, det finnes en rekke aktører som tilbyr kredittkort her til lands. De mest kjente kortselskapene er muligens 365Direkte (365Privat MasterCard), EnterCard (re:member, 700 000 kunder i Norge), Santander (Gebyrfri Visa, Santander Red og Flexi Visa) og Ikano Bank (Ikano Visa og Shell MasterCard). I tillegg er det en rekke banker som tilbyr kredittkort, ulempen er at en som regel må være kunde i banken for å få kortene.

De beste kredittkortene

De beste kredittkortene får du som regel fra uavhengige finansselskaper/kortselskaper, dette fordi de må konkurrere med bankene om kundene. Kredittkort gjennom disse selskapene (365Direkte, EnterCard, Santander og Ikano Bank) gir deg en rekke fordeler ved bruk, som for eksempel cashback/kickback, rabatter i utvalgte nettbutikker, gratis reise- og avbestillingsforsikring m.m (de beste er kanskje 365Privat MasterCard, re:member, Gebyrfri Visa og Flexi Visa). Kort gjennom bankene er som regel strippet for fordeler, selv om det selvføgelig finnes unntak (de beste er muligens Skandiabanken Visa og DNB MasterCard).