Kredittkort
Kredittkort

Hvis du er på utikk etter et kredittkort, så lurer du kanskje på hvilket som er best for deg og ditt bruk? Svaret på dette er ikke så enkelt som det høres ut, alle kort er forskjellige, og mye er avhengig av hvordan du har tenkt å bruke det nye kortet.

Den disiplinerte kredittkortbrukeren

Hvis du kun bruker ditt kredittkort til varekjøp, og du betaler hele regningen fra kortselskapet ved forfall, da er du en disiplinert kredittkortbruker. Med dette menes at du ikke gebyerer ved bruk eller renter på utnyttet kreditt, varekjøp er nemlig som oftest gratis og du får i tillegg en rentefri betalingsutsettelse hvis du betaler alt utestående ved neste forfall.

Har du et litt mer avslappet forhold til bruk av kredittkort?

På den andre siden, bruker du ditt kredittkort til både varekjøp, og kontantuttak i minibanker (som oftest gebyrbelagt), så må du ofte betale renter på utnyttet kreditt. Dette fordi ved uttak av kontanter, så begynner rentene å løpe umiddelbart.

Hvilket kredittkort bør du velge?

For den disiplinerte kredittkortbrukeren er det to kandidater som skiller seg ut, dette er 365Privat MasterCard og Flexi Visa. Disse kortene har ofte gjort det svært bra i tester av beste kredittkort (f.eks. i ), men det er da forutsatt at brukeren er disiplinert. For den andre brukeren er det viktig å ha et kredittkort som er billig å bruke, og/eller som har lav rente. Eksempler på slike kredittkort er Gebyrfri Visa (100% gebyrfritt), Sanatander Red (lav rente) og Skandiabanken Visa (ofte kåret til billigste kort, f.eks. i Dine PengerDinSide, ABC nyheter og na24.no).