Kredittkort
Kredittkort

De fleste kredittkort på det norske markedet koster ikke noe å bruke, og man betaler heller ikke noe for å eie det. Dette er vanlig praksis og en god grunn til nordmenn å skaffe seg et slikt kort – ettersom det i praksis er helt gratis forutsatt at man betaler regningene sine innen forfallsdato. Hvorfor har enkelte kort da årsgebyr?

Flere fordeler med årsgebyr

De kredittkortene som har et årsgebyr har som regel det av en grunn – som regel fordi man får store fordeler av å ha kortet. Dette kan være fordi man blir medlem av en eksklusiv klubb, eller at kredittkortet rett og slett har såpass mange fordeler at banken ser seg nødt til å ta betalt.

Et godt eksempel er SAS-kortene (finn kortene her), som har et mindre årsgebyr. Disse kredittkortene er fullstappet med fordeler, som at man blant annet kan få adgang til lounger, opptjene bonuspoeng og ta med seg en ekstra reisende uten ekstra kostnad. Da er det verdt et lite årsgebyr.

Det koster faktisk å bruke et kredittkort

Selv om man i Norge sjeldent betaler for å bruke et kredittkort, så må man det i utlandet. Dette fordi norske butikker tar den regningen du egentlig skulle ha betalt. Det er nemlig et prosentvis gebyr på bruk av slike kort i Norge, men det er vanlige prosedyre her til lands at butikkene tar regningen.