Kredittkort
Kredittkort

Så lenge du har fylt 18 år, så vil du neppe ha noe problem med å skaffe deg et kredittkort fra norske banker. Leter du lenge nok vil du helt klart finne en bank som tilbyr deg et slikt kort, til tross for at du kanskje er student og har ganske så lav inntekt.

Disse bør ikke ha et kredittkort

Hvis du kjenner deg igjen i den kommende beskrivelsen, så bør du i alle fall være svært varsom i bruken av kredittkortet. Personer som ikke klarer å styre unna fristelser når de spaserer på kjøpesenteret, og må bytte ut telefonen sin med den nyeste modellen hele tiden, kan kanskje ikke eie et kredittkort.

Man ser stadig at kjøpekåte mennesker svir av tusener på ting de egentlig ikke har råd til (eller trenger?) ved å bruke et kredittkort. Og da blir konsekvensene store – du har kanskje sett Luksusfellen på TV3?

Disse bør ha et kredittkort

Befinner du deg i andre enden av personskalaen, og er en som liker å spare penger og kjøper ting når man har råd til det, så er et kredittkort absolutt å anbefale. Det kan være en fin pengereserve dersom noe skulle skje, samtidig som man kan utnytte kortets fordeler. Det inkluderer bonuser på alle kjøp, reiseforsikring, rabatter i utvalgte forretninger og så videre.

Ikke minst kan man spare mye penger på bensin – så lenge man betaler regningene sine!