Kredittkort
Kredittkort

Skal du reise på ferie til utlandet, så bør du ha med deg et kredittkort. Dette er ekspertene samstemte i, og det har ikke noe å si om man har god råd eller ikke. Det er flere grunner til at det er slik, og vi skal gjennomgå de viktigste i denne artikkelen. Husk det neste gang du skal reise utenlands!

Sikker ferie med kredittkort

Med et kredittkort på ferie – i tillegg til det vanlige bankkortet – så er du sikret mot å gå på en økonomisk smell. Enten det er fordi du mister bankkortet eller fordi kontoen er tom, så har du alltid en viktig reserve i kredittkortet.

Dessuten er kredittkortene langt bedre beskyttet mot svindel. Skulle det skje noe, så er det stort sett bankens ansvar og ikke dine penger som blir tapt. Et kredittkort bør derfor brukes aktivt på ferie hvis man skal betale elektronisk, eller når man skal gjøre uttak i minibanker.

Færre gebyrer og reiseforsikring

Andre grunner til at man bør ha et kredittkort på ferie, er at de sjeldent har like store gebyrer. Enkelte kort er 100% gebyrfrie også når det kommer til uttak i utenlandske minibanker, og på denne måten kan man ta ut kontanter med god samvittighet.

Så må vi heller ikke glemme den inkluderte reiseforsikringen som aktiveres hvis minst halve reisen betales med kredittkortet. Ypperlig for hele reisefølget, og man sparer mye penger på dette.