Kredittkort
Kredittkort

I dag har de aller fleste nordmenn et kredittkort for hånden, og mange har kanskje flere. Nyere undersøkelser viser at det ikke er de unge som er verstinger med uoppgjorte kredittregninger, men det er fortsatt svært mange 18-åringer som skaffer seg et slikt kort.

Men hva er egentlig kravene til å skaffe seg et kredittkort, og kan hvem som helst få det?

Alderen er avgjørende

Den viktigste faktoren for å få innvilget en kortsøknad er at man er gammel nok. Mens de fleste utstederne stiller krav til at du har blitt myndig (18 år), så er det enkelte som ønsker at du er minst 20 år. Uansett, dersom du fyller dette alderskravet så er det meste gjort (les mer her).

I motsetning til forbrukslån så vil det være en lettere prosess å skaffe seg et kredittkort, selv om du kanskje har hatt betalingsanmerkninger eller inkasso på deg tidligere. Inntekten er heller ikke så avgjørende, for de aller fleste vil få seg et kredittkort, selv om de kanskje har en liknet inntekt som er langt under 100 000.

Man ser ofte at studenter får innvilget sine søknader, til tross for at dette er en gruppe mennesker som ofte ikke har alt for høy inntekt. Heldigvis justerer bankene kredittgrensen din etter inntekt, dermed sikrer de seg delvis mot at kundene kan bruke mer enn de har råd til.