Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort bør vurderes og sammenlignes før en sender inn en søknad. Det kan i ettertid spare deg for overraskelser, eller det kan spare deg for penger. Derfor bør du sjekke alt fra renter til det som står med liten skrift. Det er da du finner kortet som passer for deg.

Vurdere kredittkort og behov

Det er lett å ta opp et kredittkort, og ikke tenke mer over det, men du bør absolutt tenke over hvilket kort du velger. Enkelte ting er nødvendig å ha klart for seg slik at man ikke velger et kort som ikke blir riktig for en selv. Du bør vurdere hvor høy kredittgrense du ønsker, og ikke ta større enn det du kan håndtere med din økonomi. Samtidig må man se på hvilke fordelspakker en kan komme til å trenge. Sammenligner man for eksempel Shell MasterCard med re:member ser en fort hva som blir forskjellig. Velg etter egne behov, og slik at du kan oppnå gode fordeler.

Betingelser en bør sjekke

Det kan virke tungvint å bruke tid på å sammenligne kredittkort. Du bør ta deg denne tiden. Renter ser i full fart ofte like ut, eller med små forskjeller. Du bør være oppmerksom på at en forskjell på 5% kan utgjøre stor forskjell over tid. Benyttet kreditt på kr 20 000 vil ha rundt kr 1 000 i forskjell om rentene skiller med 5%. Sjekk også den rentefrie perioden for kortet. Det kan være forskjell på disse helt opp til 15 dager. Leter du etter helt gebyrfrie kort kan du også sjekke agenter som har samarbeid med banker.