Kredittkort
Kredittkort

Det kan kanskje forekomme litt for naturlig at en hjemmeside som handler om kredittkort også har den påstanden at kredittkort er bedre enn gamle kontanter. Ikke desto mindre er det mange gode grunner til dette, noe som også demonstreres i denne artikkelen. Nedenfor ses et par slående argumenter for den nevnte påstand.

Kredittkort er mer fleksibelt

Med et kredittkort har du mye større frihet enn hvis du går rundt med kontanter. For det første kan du stort sett betale i alle butikker som du handler i. For det andre kan de fleste kredittkort også brukes til å betale/heve med i utlandet. Så slipper du å skulle veksle til fremmed valuta i banken før du skal ut og reise – du slipper også for de eventuelle gebyrene som er forbundet med veksling! For det tredje gir kredittkort også den fordelen at det ikke hele tiden skal ”tankes opp”. Er du kontant-typen, så kjenner du mest sannsynlig til det irritasjonsmomentet å skulle komme deg bort til en pengeautomat hele tiden for å ta ut penger. Selv om du hever mange kontanter om gangen, så utsetter du bare deg selv for enda en ulempe, men det kommer vi tilbake til i neste del av artikkelen.

Kredittkort er mer sikkert

Sikkerhetsmessig er det også flere grunner til å bruke et kredittkort fremfor kontanter. Har du eksempelvis kontanter i lommen, så skal det ikke mer enn en simpel lommetyv til å stjele penger fra deg. Da har han full kontroll over dine hardt tjente kroner. Slipper han i stedet av med ditt kredittkort, skal han både knekke koden og rekke å heve på kortet, innen du rekker å ringe til banken og få det sperret, noe som kan gjøres døgnet rundt eller på nettbank.

Kredittkort er billigere/enklere å erstatte

Mister du dine kontanter, enten ved tyveri eller fordi du mister dem, så er det veldig ergerlig. Du får ingen erstatning, med mindre de på mirakuløst vis skulle dukke opp igjen. Dette er derimot ikke tilfellet med kredittkort, som du får erstattet ved tap uten beregning hos de fleste pengeinstitutter, samtidig med at du kan rekke å sperre kortet raskt, slik at en eventuell tyv ikke kan bruke kortet til noe som helst.

Kredittkort gir i visse tilfeller rabatt

Avhengig av hvilket kredittkort du eier så er det ofte slik at visse butikker osv. gir rabatt på utvalgte produkter, hvis du skaffer og betaler med et bestemt kort. Dette er for eksempel tilfellet med de fleste bensinkort, hvor man får et vist beløp i rabatt pr. liter brennstoff som man kjøper. Det samme gjelder vanlige kredittkort, hvor du kan få refundert noen av dine brukte penger hvis du bruker dem de stedene hvor du kan få rabatt.

Det er mange flere argumenter for at kredittkort er bedre enn kontanter. Dette er bare noen av de beste og som passer for de fleste. Det er bare å komme i gang!