Kredittkort
Kredittkort

Selv om selve søknaden for et kredittkort går raskt via nettet, er du ikke garantert at resten av prosessen skjer med en gang. Til forskjell fra et lån, trenger du kortet fysisk for å kunne bruke det. Dermed vil det ta noen dager før du faktisk har det i hånden.

Søknadsprosessen

Det er mange alternativer når en skal velge kredittkort. La oss si at du sender en søknad til re:member om et kort. Søknaden sendes vanligvis elektronisk og du får raskt innvilget søknaden. Du kan velge om du signerer på kredittavtalen med BankID eller om du vil i papirform. Det sier seg selv at å signere med BankID vil gjøre at du får kortet raskere (les mer om BankID). Prosessen fra du søker til du har kortet er altså slik; søknaden mottas av banken, banken kredittsjekker deg, kredittavtalen sendes deg for signering, banken mottar signert avtale og deretter sendes kortet til deg.

Kortet i posten

Kredittkort skal behandles som et verdipapir, og dette gjelder også måten du får det på. Kortet sendes i posten, og som regel som rekommandert post. Normalt tar post noen dager, men det kan ikke garanteres. Det kan være greit å beregne opptil 10 dager på postgang. Når det er sagt; de fleste banker klarer å få kortet levert til deg innen en uke. Hvis banken tildeler deg PIN koden vil denne komme i en egen forsendelse. Kort og kode skal aldri komme i samme brev. Da dette vil være en sikkerhetsrisiko. Når du har fått kortet er det en ting som er viktig med en gang. Signer kortet ditt på baksiden (hvitt felt). Slik beskytter du deg mot kortsvindlere.