Kredittkort
Kredittkort

Mange tror at kredittkort kun gir tilgang på penger til høy rente. Dette stemmer ikke, da kredittkort for det første ikke koster noe å bruke så lenge pengene blir betalt tilbake i tide. For det andre kan man dra nytte av flere fordeler utenom lån av penger. Disse fordelene inkluderer alt fra rabatt i skobutikker til gratis flyreiser med et utvalg forskjellige flyselskaper. Dersom man bruker kredittkortet til å betale alle månedlige utgifter vil man fort se at fordelene er store. Man vil for eksempel kunne få en fast rabatt i flere forskjellige bransjeforretninger, og vanligvis er denne rabatten såpass at det monner.

Bruk kortet til å reise gratis

En fristende bonus ved bruk av kredittkort er gratis flymil avhengig av hvor mye penger man har bruk. Dette er et eksempel på hvor mye man kan reise gratis: Hvis man får 10 mil per kr 1 000 brukt på varehandel, så vil et forbruk på kr 100 000 medføre 1 000 gratis reisemil. Dette gjør det for eksempel tilnærmet gratis å dra på reise til utlandet, og man står fritt til å bruke flymilene som man selv ønsker.

Gir ekstra sikkerhet

Et annet attraktivt aspekt med kredittkort er den sikkerheten det gir mot svindel og misbruk. Dersom kortet blir brukt av en uautorisert person, vil kredittkort selskapet dekke det beløpet som har blitt urettmessig trukket. Det er viktig å huske på at man selv plikter å opptre ansvarlig, og at selskapenes ansvar ikke er ubegrenset. Familien burde også bruke kredittkort når de er ute og reiser. Dersom uhellet først skulle skje er det greit med ekstra penger tilgjengelig som man kan bruke. Et eksempel er akutt sykdom i et land utenom den Europeiske union. Enda HELFO vanligvis dekker mesteparten av utgiftene så kan det ta tid å få fatt på disse pengene. I noen land vil også sykehusene nekte å behandle pasienter dersom de ikke kan vise til betalingsevne.