Kredittkort
Kredittkort

Siden de aller fleste kredittkort er tilknyttet ulike bransjer og kategorier, bør personer med barn vurdere behovene til hele familien når et kort skal velges. For småbarnsfamilier er behovene ofte annerledes enn for familier med tenåringer i huset. Enkelte kort har partnere blant dagligvareforhandlere hvor produkter som babymat, bleier og kosttilskudd er å finne. Andre er tilknyttet kjeder som selger elektronikk, en ypperlig kombinasjon for hele familien når ungene kommer i tenårene. Sørger dere for at kortet dekker hele familiens behov, vil dere også få mest mulig ut av rabatter og bonuser.

Det samlede behov

Med utgangspunkt i en vanlig norsk familie som består av to voksne og to barn, kan vi finne frem til det kortet som gir aller mest tilbake. Det er også vanlig i denne sammenhengen at de voksne har hvert sitt kredittkort, i så fall bør disse kortene dekke hvert sitt område av familiens samlede behov. Et kort kan fokusere på kategorier som bil, reise, forsikringer. Det andre kan være tilknyttet områder som dagligvarer og klær.

Billigere å være flere

Det er alltid slik at det er billigere å være flere. Fordelene man kan få med sitt kredittkort er alikevell like gunstig for enslige forsørgere. Vær derimot klar over at selv om de ulike kortene tilbyr gode prosenter på utvalgte varer og tjenester, opererer de alikevell med en øvre grense for sine rabatter. Denne grensen er ofte årlig. Det betyr at du kan få bonuser og rabatter opptil en viss sum per år og de opparbeidede bonuspoengene kan ikke føres over til neste år. Det er altså ditt/deres forbruk i løpet av ett år dere bør regne med.