Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort ruinerer deg, og det er første steg på vei mot Luksusfellen. Det er i alle fall noe veldig mange tror, men da på ren uvitenhet. For hvis du velger riktig kort og bruker det på anbefalt måte, så er det ingenting i veien for at det ikke koster deg noe som helst ekstra.

Du kan faktisk tjene penger på å bruke et kredittkort i stedet for det vanlige bankkortet, men det skal vi ikke gå nærmere inn på i denne artikkelen, for vi skal forklare deg hvordan kortet blir gratis i bruk.

Rentefritak

Rentefritak er en periode der du ikke betaler rente på utnyttet kreditt. Du kan altså bruke så mye du vil, uten at banken skal ha noe ekstra. Denne perioden går fra å være 45 dager til opp mot maksimalt 52 dager, noe som varierer fra kort til kort. Betaler du tilbake innen disse dagene har løpt ut så koster bruken av kredittkortet deg ingenting!

Gebyrer

De færreste kredittkort koster ikke noe å eie eller skaffe seg, men enkelte har gebyrer knyttet til seg. Veldig få har gebyrer på varekjøp, men ved uttak i minibank er det mer vanlig at det koster noe. Velger du for eksempel kortet Gebyrfri Visa fra Santander koster heller ikke dette noe, så da er du sikret gratis bruk av kortet – også når du er i utlandet på reise.