Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort kan være nyttig men det er ikke gratis å bruke. Det er viktig å betale fakturaen fra kortselskapet til tiden, for da tilfaller det ingen renter og kostandene blir ikke så høye. Ønsker du derimot å dele opp betalingen, så må du betale rente og her er det stor forskjell på hvor høy rentesats du må ut med. Det lønner seg derfor å finne et kredittkort som tilbyr lav rente, slik at du kan bruke kortet uten å måtte betale mer enn nødvendig dersom du må utsette betalingen litt. Og det finnes kredittkort som har lav rente. Vi har skrevet om et par av dem her.

Ikano Visa

Dette Visakortet fra Ikano Bank tilbyr en effektiv rente på 19,72%, og det hører til blant de laveste på markedet. Som med mange andre kredittkort får du 50 dagers rentefri betalingsutsettelse og du betaler ingenting for å bruke kortet i butikker eller på nettet. Ønsker du å ta ut kontanter må du betale et gebyr på kr 35 + 1% av summen du tar ut. I tillegg får du utvalgte rabatter innen ulike segmenter hver måned, f.eks. 7% rabatt på alt av klær og sko i november måned. Du får også reiseforsikring med i kortet, som gjelder om du betaler halvparten av reisen din med kredittkortet.

Santander Red

Et annet kredittkort med lav rente er visakortet fra Santander Red. Her er renten nede på 17,1% og det er dermed et av kortene med lavest rente og absolutt blant de markedsledende kredittkortene. Renten på dette kortet er faktisk nesten 10% lavere enn renten på de dyreste kortene som finnes på markedet. Her får du også 50 dagers rentefri betalings-utsettelse og det er gratis å bruke kortet. Skal du ta ut kontanter i en minibank, så må du betale kr 30 + 1% av beløpet du tar ut. Med Santander Red får du tilgang til fordelene i Santander Bank. Dette gir deg en rekke rabatter i mange nettbutikker. Den eneste ulempen med dette tilbudet er at det ikke kommer med en reiseforsikring.