Kredittkort
Kredittkort

En av mange myter om kredittkort, er at de er meget dyre og nærmest uhåndterbare når renten først begynner å løpe. Det er slettes ikke så ille som enkelte skal ha det til, og den voksende konkurransen i denne bransjen har ført til en meget lav rente på tvers av norske kredittkorttilbydere. Nå er den under 20%!

Effektiv rente på 17%

Det beste eksempelet på at ikke alle kredittkort er dyre og har høy rente, har vi i kredittkortet Santander Red. Dette kredittkortet gir deg nemlig en effektiv rente på 17%, noe som gjør at kortet til og med tar opp kampen mot de billigste forbrukslånene på markedet. Det er slettes ikke verst!

Med en såpass lav rente kan man handle større innkjøp på kreditt med god samvittighet, selv om man vet at man ikke klarer å tilbakebetale kreditten før det har gått noen måneder. Dette er dog et unikt kredittkort, og de fleste andre norske tilbydere har en rente på mellom 20 til 35%.

Betalingsfri utsettelse

Også verdt å vite er at de fleste kredittkort gir deg nesten to måneder til å betale tilbake den kreditten du har brukt før de begynner å belaste deg for renter og gebyrer. Derfor er det slettes ikke sikkert at du behøver å ta hensyn til renten i det hele tatt, selv om du bruker kredittkortet aktivt i hverdagen.