Kredittkort
Kredittkort

I løpet av de siste tiårene har det dukket opp en enorm mengde tilgjengelige kredittkort på det norske markedet. Det kan kanskje virke uoverkommelig, men det lønner seg å bruke tid på å gå gjennom alle tilbudene. De fleste kortleverandørene er tilknyttet en rekke, ulike bransjer. Finn det kortet som dekker flest av dine behov. På den måten kan du oppnå nedsatte priser på de varer og tjenester som du oftest benytter deg av. Det er lurt å sette opp en oversikt over utgiftene du har i de forskjellige kategoriene først.

Hvilket kredittkort er best for meg?

Før du i det hele tatt begynner å undersøke de mange ulike kredittkortene, bør du gjøre en analyse av dine egne behov. På hvilke områder bruker du mest tid og penger? Alle spiser vi mat, men hva slags mat spiser du, og hvor handler du som oftest din mat? Trener du regelmessig, i så fall hvor og hvor mye koster det? Hvor mye legger du i bilbruk og bilvedlikehold? Lag en oversikt over ulike utgiftskategorier, så har du et godt grunnlag for ditt valg av kortleverandør.

Hvor dyrt er det egentlig?

Hvor dyrt det blir for deg å ha et kredittkort, avhenger veldig mye av hvor nøye du har analysert og regnet ut ditt private forbruk. Er du avhengig av mye bilbruk, kan 3% avslag på drivstoff fort bli penger. Trener du ofte og regelmessig bør du velge et kort som tilbyr rabatt hos treningssentere. Hvis et kort tilbyr avslag og bonuser i to eller flere kategorier som er en del av din livsstil, ja da trenger ikke ditt kort bli så dyrt i det hele tatt. Husk at den som har god og detaljert oversikt over sin privatøkonomi, også er den som får mest tilbake.