Kredittkort
Kredittkort

Før i tiden, var kredittkort en mulighet som ga alle brukerne stort sett de samme fordelene, samt de samme betingelsene. I dag derimot, har vår kortbruk nære forbindelser til vår individuelle livsstil. På denne måten tilbyr finanssektoren, sammen med forretningslivet forøvrig, større muligheter for den enkelte kunden. Men med fordelene kommer også noen begrensninger. Kunsten ligger i å få gode rabatter på nettopp de varene og tjenestene du bruker aller mest. Her kan det ligge gode kroner å spare.

Kredittkort og livsstil

Vi vil helst selv velge vår livsstil og vi vil ha friheten til å handle hvor vi vil. Det er likevel slik at de fleste av oss ender opp med å handle på de samme stedene om og om igjen. Vi mennesker er nemlig vanedyr. Sett opp en liste over type varer, produkter og tjenester som du kjøper mest av. Lag så en liste over de butikkene og firmaene du som regel bruker. Velger du et kredittkort som gir rabatter i flere av butikkene og firmaene du har skrevet ned, så har du altså ikke begrenset din frihet, du har snarere benyttet deg av de mulighetene dine vaner gir deg.

Kredittkort for reisende

Vi nordmenn reiser mer og mer, det være seg som ferie, eller i jobbsammenheng. Dette er også de ulike bankene og kortleverandørene klare over og mange tilbyr rabatter på flyturer. Norwegian-kort gir f.eks. CashPoint-opptjening ved kjøp av flybilletter hos Norwegian, inkludert i kortet er også forsikring mot tapt flyavgang. Andre kort gir direkte avslag på flybilletten og de fleste tilbyr reiseforsikring på visse betingelser. Husk at en reiseforsikring ikke bare gjelder når du drar til syden, den gjelder over alt hvor du måtte reise, samt uansett hvilken måte du reiser på.