Kredittkort
Kredittkort

Mange kredittkortselskaper tilbyr kredittkort med inkludert reiseforsikring, eksempler på slike kredittkort er Gebyrfri Visa Gold, Norwegian-kortet, re:member og Cresco Gold. Som regel er reiseforsikringen inkludert når minimum 50% av reisekostnadene er betalt med kortet, drivstoff teller som slik utgift. Reiseforsikringen dekker som oftest ikke bare deg, men også alle husstandsmedlemmer eller inntil tre medreisende. Så ved å betale halvparten av reisen med kredittkortet kan du få gratis reiseforsikring, på denne måten kan du spare inn litt på reisebudsjettet. I mange tilfeller er det opp til kr 1 500 – 2 000 å spare!

Et godt alternativ

Skal du på charterferie til syden? Da har de beste kredittkortene inkludert reiseforsikring, disse forsikringene er et godt alternativ til reiseforsikringer du får kjøpt andre steder. Ofte er egenandelen høyere på kredittkortforsikringene, men på den andre siden så sparer du inn mesteparten av dette ved at forsikringen er gratis. Dekningen på kredittkortforsikringene kan også være dårligere enn de beste reiseforsikringene på markedet, så det er viktig å sette seg inn i villkårene før du drar på ferie. Men på den andre siden, de beste reiseforsikringene er også de dyreste!

Husk å betale 50% av reisen med kredittkortet!

Selv om det høres fantastisk ut med gratis reiseforsikring gjennom kredittkortet må du i noen tilfeller være litt på vakt hvis dette er den eneste reiseforsikringen du baserer deg på. Som nevnt tidligere krever de fleste kredittkortselskapene at 50% av reisen blir betalt med kredittkortet for at reiseforsikringen skal tre i kraft, derfor kan det oppstå uklarheter hvis du for eksempel skal på bilferie. På slike reiser kan det kanskje være lurt å ha en annen reiseforsikring i tillegg til kredittkort med inkludert reiseforsikring. Det er også viktig å betale hele kredittkortregningen ved forfall da kredittkortrenter kan være høye, ellers går vinninga opp i spinninga!

Du kan lese mer om kredittkort på http://www.finndittkredittkort.com.