Kredittkort
Kredittkort

Når vi snakker om kredittkort, så vil det for amatører virke som om det er det samme hvilket de velger. Men det man bør tenke på er hvilket behov man har for kortet, ettersom det finnes forskjellige fordeler og bonuser med de ulike kortene (sammenlign kredittkort her).

I denne artikkelen skal vi gi to eksempler, der ett kort har lav rente og høye gebyrer mens det andre kortet har høy rente og ingen gebyrer.

Lav rente fra Santander

Det er med kredittkortet Santander Red at du kommer best ut av det dersom du ikke rekker å gjøre opp for deg innen de 50 rentefrie dagene har løpt ut. Den effektive renten er nemlig på kun 17,12%, så her kan man komme godt fra det dersom man bruker kreditten til oppussing, ferie eller andre dyre prosjekter. Dog har kortet ikke reiseforsikring og gebyrer på hele 1% av uttaket i minibank, pluss 30kr ekstra.

Gebyrfritt finnes også

Drar du kortet ofte, eller er mye på reise, vil Gebyrfri Visa være et bedre kort for deg. Dette er nemlig et kredittkort som koster null kroner i bruk, både varekjøp, uttak i minibank inkludert. Samme hvor du befinner deg – over hele verden! Men på en annen side så er renten her på 23,41%, altså en god del dyrere dersom du ikke rekker å betale tilbake utnyttet kreditt.