Kredittkort
Kredittkort

Når du søker om et kredittkort hos en bank, så blir inntekten din fra året før vurdert slik at banken kan bestemme hvor mye kreditt de vil gi deg. De fleste banker har et maksimalt tak på mellom kr 50 000 og kr 150 000 for sine kort, men som regel vil ikke nye kunder få maksimal kreditt. Med unntak av enkelte kort, da.

Et unikt kredittkort med ubegrenset kreditt

Det er det amerikanske kredittkortselskapet American Express som tilby slike kredittkort. Her kan man med andre ord boltre seg så mye man vil og slippe seg løs på shoppingen – for disse kortene har faktisk ingen kredittgrense, noe som er helt unikt på det norske markedet.

Med andre ord kan du kjøpe deg både bil og båt med dette kredittkortet, som blant annet tilbys gjennom SAS sitt EuroBonus-program. Den eneste ulempen med et slikt kredittkort er at du må betale et årsgebyr for å eie det – men det er det kanskje verdt?

Slik bestemmes kredittgrensen din

Dersom du søker om et kredittkort som faktisk har kredittgrense, så vil banken avgjøre hvor mye hver enkelt søker får i kreditt. Som regel vil nye kunder få en grense som samsvarer med inntekten til søkeren, men ikke helt maks.

Dermed kan banken senere tilby deg økt kredittgrense når du har vært lojal bruker og kunde, og følgelig vil du føle deg verdsatt og kanskje bruke kredittkortet enda mer.