Kredittkort
Kredittkort

De to store flyselskapene på det norske markedet, SAS og Norwegian, har utgitt egne kredittkort som er knyttet direkte til flyreiser.

Norwegian har på sin side en bank, Bank Norwegian som er en avlegger av flyselskapet. Med Norwegian-kortet er man direkte nyte godt av medlemsfordelene som hovedsakelig gagner den som er fast kunde hos Norwegian. Kortet gir brukeren bonuspoeng for hver krone som brukes, både hos Norwegian, og i andre butikker. Man kan i tillegg få rabatter på diverse flyreiser som ligger mellom 5% og 20%.

Kredittkort fra Norwegian har en inkludert reiseforsikring

En god ting ved kortet er at det finnes et ekstra incentiv for å bruke kortet til å betale for flyreisen. Er flyreisen nemlig betalt med kredittkort, griper den inkluderte reiseforsikringen. Denne gjelder også for resten av familien. Les: Hva dekker reiseforsikringen?

Er man derimot fast kunde hos SAS kan det lønne seg å skaffe seg SAS Eurobonus Classic American Express Card. Kortet henvender seg til folk som flyr mye med selskapet, og man kan nyte en del goder av dette kredittkortet hvis så er tilfellet. Reiseforsikringen er også her en solid bonus.

Hvilket kredittkort er best?

Det som trekker ned SAS kortet hvis man sammenlikner det med Norwegian-kortet, er at det har en årsavgift på kr 150, og at det koster 4% av uttakssummen å gjøre kontantuttak. Med Norwegian-kortet kan man derimot ta ut penger i utlandet, uten merutgifter, mens man i Norge betaler kr 39.

Det som utgjør det beste kredittkort er ofte hvilke vaner man allerede har. Om man allerede er kunde hos et av selskapene gjør man lurt i å skaffe seg deres kort.