Kredittkort
Kredittkort

Et tapt kredittkort er ikke noe å spøke med, og når kortet først er mistet, så bør man handle raskt for å minimere skaden, eller muligheten for skade. Man burde selvfølgelig ha en del forholdsregler når det gjelder hvordan man behandler et kredittkort. Det er nemlig en verdigjenstand som mange andre. Man bør ha orden på hvor det oppbevares, og kortet skal ikke ligge og slenge.

Sperr kredittkort for sikkerhets skyld

Om du er usikker på om kortet er stjålet så er tvilen et stort nok motiv til å faktisk sperre kortet. De fleste gode firma som leverer kredittkort, har også døgnåpne telefonnummer hvor man lett kan sperre et kort. Tjenesten fungerer også fra utlandet. De fleste kort som vi presenterer har moderne sikkerhetsløsninger som PIN eller BankID for netthandel. Hvis ditt kort ikke har disse løsningene, anbefaler vi at du finner deg ett nytt. Det stopper mange forsøk på misbruk av kortet.

Et kredittkort som utmerker seg er Cresco Gold

Den største ulempen er selvfølgelig hvis kredittkort skulle bli borte mens man er på tur utenlands. Et kort som utmerker seg med hensyn til dette er Cresco Gold sitt Visa-kort. Ikke bare gir kortet en gratis reiseforsikring når reisen er kjøpt med kortet. Cresco Gold gir deg også rett til nødkort eller nødkontanter hvis uhellet skulle være ute. Innen to døgn fra tapet er rapportert har du nød-kortet i handa. Dette gir deg rett til å ta ut penger over skranken i en lokal bank, eller gir deg rett til å handle over disk med signatur. Men det fungerer kun i utlandet hvis du har passet i behold for å identifisere deg. Nødkontanter tar vanligvis kortere tid, og kan som regel ordnes på dagen.