Kredittkort
Kredittkort

Når du søker om et kredittkort på nettet, så må banken gjøre en eller annen form for bakgrunnssjekk slik at de sikrer seg mot eventuelt dårlige betalere. Dette kalles for en kredittsjekk, der banken oppsøker et eksternt kredittbyrå for å hente relevante opplysninger om søkeren. Men hva avsløres i en slik sjekk?

Dette avgjør om du passerer kredittsjekken

Det er først og fremst din økonomiske situasjon som er avgjørende for om du får innvilget søknaden om kredittkort eller ikke, der inntekten din er det mest avgjørende. Men siden det er mulig å justere kredittgrensen på et slikt kort, så vil de aller fleste få søknaden innvilget til tross for lav inntekt.

En annen ting som er helt avgjørende, er om du har betalingsanmerkning eller aktive inkassosaker mot deg på det tidspunktet du søker om kredittkortet. For de fleste banker vil avslå en søknad om et kredittkort fra en som allerede har vist seg å være en dårlig betaler.

Andre faktorer er også avgjørende

Før du i det hele tatt søker, bør du sjekke søkekriteriene. Aldersgrensen for norske kredittkort varierer, men utover dette så vil ikke de fleste som er av myndig alder ha noe problem med å skaffe seg et slikt kort i dag. Husk å signere søknaden med BankID, så gjør du det enklere både for deg selv og banken.