Kredittkort
Kredittkort

Kredittkortene skiller seg fra de andre typene bankkort som er tilgjengelige på markedet (se vår oversikt her) og en av de største fordelene ligger i muligheten for å låne penger kortsiktig uten å betale renter. Et vanlig bankkort gir deg simpelthen tilgang på penger du selv har satt inn på bankkonto, og vil slutte å fungere så fort du har gått tom for penger. Med kredittkort har du derimot tilgang på en fastsatt sum kapital som du plikter å betale tilbake til utlåner innen et tidspunkt som har blitt avtalt på forhånd.

Sammenlign de forskjellige korttypene

Ordinære bankkort vil kanskje tilby slike ting som gratis uttak fra pengemaskiner, samt at du slipper å betale noen gebyr i utlandet. Utenom dette er kortene kun å ansees som en gratistjeneste tilbud av banken slik at du har tilgang på penger i tilfelle det skulle bli nødvendig. Utover dette er det ikke noe spesielle fordeler å hente. Med kredittkort kan man låne penger og betale tilbake senere og de fleste nettsider som blant andre no.mariacasino.com lar deg betale med både kredittkort og debetkort. Skal man bruke kredittkort bør man derimot passe på å betale ned pengene man har brukt før rentene begynner å løpe for å unngå en høyere regning. Kredittkort krever mer disiplin ettersom du kan bruke penger du ikke har, og dermed må du være forsiktig slik at du ikke går over grensene dine.

Varierte fordeler ved hjelp av kredittkortene

Med kredittkort har du en ekstra beskyttelse mot selgere som ikke holder det de lover. Handler du en reise på kreditt kan du for eksempel kreve å få pengene tilbake dersom selskapet ditt går konkurs, og dette gjelder med alt fra hoteller til flyselskaper. I tillegg er du også ofte forsikret for reiser til utlandet, og dette lar deg spare gode penger ettersom du slipper å kjøpe en separat forsikring. Kredittkort lar deg også kjøpe varer på rabatt i de fleste tilfeller, og for de med høyt forbruk kan dette medføre en betydelig rabatt hvert år.