Kredittkort
Kredittkort

De fleste som skaffer seg kredittkort i dag tar det nesten som en selvfølge at reiseforsikring er inkluder. Stadig flere kredittkortselskaper tilbyr dette, og dersom du setter dette som et krav burde du være klar over vilkårene du må oppfylle for at forsikringen skal være gyldig. Først av alt stilles det krav om at mesteparten av reisekostnadene betales med kortet. Mesteparten betyr i dette tilfellet mer enn 50%, og du vil som regel være godt innenfor dette kravet dersom du betaler hotelloppholdet og flyreisen med kortet ditt.

Hvor god er reiseforsikringen fra kredittkortselskapet?

Det finnes ikke noe enkelt svar på dette og det avhenger veldig av hva du har behov for. En vanlig reiseforsikring koster som regel kr 1 500 til 2 000, så det vil lønne seg om man slipper å kjøpe denne. Likevel kan det være noen ufordeler med kredittkortets forsikring ettersom det vanligvis dekker færre tilstander og skader enn den forsikringen du får gjennom kredittkortet. Ikke alle kredittkort dekker de samme tingene på reise, men alle vil vanligvis ha bygget inn en beskyttelse mot de vanligste problemene slik som tyveri, svindel og tap av eiendeler.

Kombiner begge for ekstra beskyttelse

Å reise til et annet land kan by på en del problemer, og spesielt dersom du er utsatt for et uhell eller andre typer problemer. Verken kredittkort eller vanlige reiseforsikringer vil kunne beskytte deg mot alle typer problemer, men dersom du kombinerer de vil du kunne oppnå ekstra god beskyttelse. For eksempel vil kredittkort som oftest ha lavere maksimale utbetalingsbeløp, men også kunne beskytte deg mot flere kostnader enn du finner i den ordinære forsikringen. Dermed kan det være smart om du skaffer deg en dobbeltforsikring slik at du har ekstra god beskyttelse. Les også om kontantuttak i utlandet.