Kredittkort
Kredittkort

Vi handler mye på nett, det er alt fra reiser til små gaver. Mange er skeptiske til å benytte kredittkort for å betale, men bruker du dette kortet er det faktisk å anbefale. Det er mange grunner til dette, og har du bær absolutt lære hvilke fordeler det innebærer for deg.

Netthandel

Det aller meste kan nå kjøpes via internett, og deretter få fraktet hjem. Folk bestiller alt fra byggematerialer til nye joggesko på nett. Mange nettsider har flere valg for betaling. Det kan for eksempel være PayPal, faktura eller kort. Benytter du kort vil dette fungere på to forskjellige måter, alt hvilken type kort du benytter. Betaling med et debetkort vil si at du forhåndsbetaler varen. Pengene trekkes fra kontoen din automatisk ved godkjenning. Bruker du for eksempel et kredittkort fra Santander låses summen på kontoen din, men trekkes ikke automatisk. Det vil si at der finnes en mulighet for å stoppe betalingen også. Denne løsningen har du ikke med et vanlig debetkort.

Fordeler om du betaler med kredittkort

Det er mange fordeler med å betale med kredittkort på nett. Den ene har vi allerede nevnt. Pengene blir ikke trukket automatisk, de kun låses. Det vil si at når du får varen, og finner eventuelle feil kan du stoppe betalingen. I tillegg er det da banken som faktisk er ansvarlig om en stoppet betaling blir betalt likevel. Da må banken gi deg pengene tilbake. I tillegg har du gjennom lovverket også en garanti i tilfelle de du har handlet hos går konkurs. Har du handlet, betalt og ikke fått varen er du sikret gjennom Finansavtaleloven. Kredittselskap/bank er ansvarlig for å betale deg tilbake.