Kredittkort
Kredittkort

Det finnes ikke noen fasit når en skal finne Norges beste kredittkort 2014, men vi har gjort noen vurderinger og funnet noen kandidater, nærmere bestemt to, som skiller seg ut fra de andre kortene. De to kortene er 365Privat MasterCard og Flexi Visa, og hvis du leste vår tilsvarende artikkel i fjor, så ser du at det ikke er noen radikale forandringer på denne fronten. Hvorfor? Fordi du kan spare noen kroner her og der ved bruk av disse kredittkortene, vel og merke hvis du bruker dem riktig!

365Privat MasterCard – Vår favoritt

Dette har du kanskje hørt før, men 365Privat MasterCard har blitt kåret til Norges beste kredittkort hele ni ganger før (i ulike aviser/nettaviser, f.eks Dine Penger)! Dette fordi du får penger tilbake (3,65%) hver gang du bruker kortet i klesbutikker/skobutikker og på bensinstasjoner. Er du konsekvent, så kan du spare noen tusenlapper hvert år på dette! I tillegg gir 365Privat deg også andre rabatter, blant annet 30 øre ekstra drivstoffrabatt på Esso-stasjoner i Norge, rabatt på leiebil, rabatt på reiseforsikring, rabatt på strøm m.m.

Les mer om 365Privat MasterCard på denne siden

Flexi Visa – En solid andreplass

Flexi Visa gir deg også kickback/cashback, nærmere bestemt 4%, og det i en kategori/nisje/bransje som du har bestemt på forhånd. Du kan velge mellom fem forskjellige kategorier/nisjer/bransjer, og disse er sportsutstyr, elektronikk, flybilletter, drivstoff, sko og klær. Som du sikkert skjønner, så burde du velge den kategorien du handler mest i, da får du nemlig størst utbytte! Dette er kortet for deg som handler mest i de tre første kategoriene, ellers er det nok smart å velge 365Privat MasterCard.

Les mer om Flexi Visa på denne siden

Hva er riktig bruk?

Til slutt vil vi nevne at det er viktig å bruke ditt kredittkort riktig, også de beste kortene, hvis ikke er det nemlig et tapsprosjekt å bruke kredittkortet! Hva er riktig bruk? Dette er når du kun bruker kortet til varekjøp i butikker o.l., samt at du betaler hele kreditten når du får tilsendt neste faktura fra kortselskapet! På denne måten unngår du renter og gebyrer, samt at du kan høste alle fordelene. Dette krever disiplin!