Kredittkort
Kredittkort

Før du skal på reise til utlandet så er det noe som er ekstremt viktig å sjekke. Nemlig som det står i overskriften her. Kortstripen din. For det er gjerne slik at her i Norge så blir det bare til at du bruker chip til betaling i butikker og kun kredittkortnummer, dato og CVC kode til netthandel. Dermed får du nesten aldri sjekket om stripen din faktisk fungerer.

Pass på magnetstripen!

Magnetstripen har jo lenge vært kjent for å ikke holde så god standard. Den blir gjerne avmagnetisert som det heter. Noe som betyr at informasjonen som var lagret på magnetstripen er slettet. Det kan skje ved at du har lagt kredittkortet sammen med mobilen eller andre ting som avmagnetiserer den.

Ikke vanlig med chip!

I utlandet og spesielt i eksotiske land så er det ikke så utbredt med chip i betalingsterminalene. De har ikke fått oppgradert utstyret og bruker i større grad magnetstripen som verifisering av kortet. Derfor kan det bli et sjokk for deg om magnetstripen plutselig ikke fungerer dit du drar, noe som kan gjøre turen din veldig kjedelig.

Test kortet

Derfor bør du fortsatt passe godt på magnetstripen og ikke la kortene ligge i nærheten av mobiltelefonen og andre ting som stråler. Test gjerne kortet i butikken også, for du kan nemlig gjøre det som en nød løsning om chipen ikke skulle fungere. Som regel så må du spørre betjeningen om du kan gjøre det på forhånd.

Ha med flere kredittkort på reisen

Fungerer ikke stripen så er det faktisk på tide å bestille seg et nytt kort. Eventuelt så bør du ha med flere kredittkort når du skal på reise, slik at i hvert fall et av kortene fungerer med stripe. Chip blir jo mer og mer utbredt så problemet blir mindre. Noe å tenke på før du reiser hjemmefra.