Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort er kjent blant allmenheten for å være rådyre og ha en effektiv rente som nærmest er skrevet av djevelen selv – men så ille er det naturligvis ikke. Spesielt ikke dersom man går litt i dybden og undersøker hvor lav renten på mange av de norske kredittkortene faktisk er, så vil man bli overrasket.

Fra svært billig til ekstremt dyrt

Vi går rett på sak, og ser på et eksempel på det som definitivt er landets laveste rente på et kredittkort. Det kommer fra Skandiabanken, og her får man en effektiv rente på drøye 13%. Til sammenligning så er flere av de dyreste kredittkortene i Norge utstedt med en rente på over 30% – altså mer enn dobbelt så mye!

En annen sammenligning er med forbrukslån, der man med et kredittkort fra Skandiabanken faktisk kan få en bedre rente. Og det sier vel sitt?

Disse kortene er svindyre

For å illustrere hvor dyrt det faktisk kan være, så trekker vi frem kredittkortet Diners Club Privat. Det er på ingen måte et dårlig kredittkort (se denne siden for å lese mer om kredittkort), til tross for at renten er på skyhøye 37%. Det har derimot andre fordeler som kan utnyttes, og som kjent så betaler man ikke renter så lenge man gjør opp for seg innen den rentefrie perioden er over.