Santander Red kredittkort
Santander Red kredittkort

Dette kredittkortet er kanskje ikke så kjent som mange andre kort på markedet. Ser vi på ulike tester som utføres av kredittkort på nettet, så ender dette kortet ofte høyt på listene, spesielt når man ser på rentenivået. Det er selvsagt ulemper med alle kredittkort og en av ulempene med dette kortet er at du må betale et gebyr på kr 149, om du ikke bruker kortet i en periode på tolv måneder. På den andre siden er det vel de færreste som har et kredittkort og ikke bruker det minst en gang i løpet av et år.

Kickback

Det er flere fordeler med et Santander Red visakort og en av dem er at du får tilgang til fordelsprogrammet til Santander bank. Her kan du handle i en lang rekke nettbutikker og få rabatt på det du kjøper. Det eneste som kreves er selvfølgelig at du betaler med kredittkortet ditt. Det er mer enn 200 nettbutikker med i programmet og mange av dem kjenner du fra før av. Du kan blant annet handle hos Zalando, CDON.com, Hotels.com og Bokkilden, for å nevne noen få eksempler. Du får en rabatt på mellom 0,5 og 15 %. Presis hvilke butikker som er med i programmet og hvor stort avslag du kan få, kan du se på nettsiden til Santander. Du betaler for hele varens pris når du kjøper den og får rabatten tilbake på kontoen den etterfølgende måned.

Den «lave» renten

Når det gjelder renten, så er denne spesielt interessant når du ønsker å utsette betalingen litt. Da blir det nemlig lagt på renter og hos mange kredittkortselskaper er denne gjerne på rundt 25-30 %. Santander tilbyr en av markedets laveste renter, med en effektiv rente på 17,1 %. Setter vi opp et regnestykke som sier at du har et utestående på kr 15 000 i tolv måneder, så vil dette koste deg kr 1323 i renteutgifter og det tilsvarer en rente på 17,1 %. Så vi kan konstatere at renten faktisk er såpass lav. Selvsagt er det best å betale hele beløpet på fakturaen hver gang slik at du unngår rentene. En rente på 17,1 % er ikke lavt når vi sammenligner med andre lån, men vi kaller den lav da den er en hel del lavere enn de fleste andre kredittkort.