Kredittkort
Kredittkort

Mens enkelte tror at et kredittkort (på forsiden kan du sammenligne slike kort) er den sikreste veien til personlig konkurs, så mener andre – og vi – at det heller er en vei til mer rikdom i hverdagen. Bruker du et slikt kort på riktig måte, så kan du faktisk se at saldoen stiger, i stedet for at den synker. Vi lærer deg hvordan!

Den eneste kostnaden med et kredittkort

Velger du et gebyrfritt kredittkort, som det finnes mange av i dag (for eksempel Gebyrfri Visa), så har du allerede der unnsluppet en del kostnader. Slike kort er gratis, både for varekjøp og uttak i minibanker, og har heller ingen årsgebyrer eller lignende. Faktisk vil det da være gratis i forhold til bankkort, som koster deg noen lapper i året.

Videre så vil den eneste kostnaden du da har med kredittkortet, eventuelt være renter. Det fine med kredittkort er at de er rentefrie i opptil 55 dager, noe som i praksis betyr at du ikke betaler noe ekstra i denne tidsperioden. Med andre ord – følg med disse dagene, og bruk kortet 100% gratis!

Ikke vend hodet til regningene

Skulle du derimot bruke mer enn du har råd til å betale tilbake, noe som ofte er veldig vanlig når man bruker et kredittkort, så gjelder det å ta grep så fort som mulig. Jo raskere du klarer å betale ned det du er skyldig, jo billigere blir det. En rente (les mer om renter på Wikipedia) på 35% vil du ikke la løpe for lenge.