Kredittkort
Kredittkort

Finansavtaleloven regulerer kjøp på kreditt i Norge, og dette innebærer at all handel som gjennomføres med norske kredittkort er nødt til å oppfylle kravene i lovverket. Paragraf 54b fastsetter en del krav som det er viktig å være klar over dersom du betaler med kredittkort. Vi vil her gi deg en kort introduksjon til disse krave og forklare hva du må gjøre. Disse punktene gjelder til enhver tid dersom du ønsker å kreve penger tilbake fra selskapet som gav deg kredittkortet i de tilfeller hvor du ikke har fått varen levert eller selskapet du kjøpte fra ikke har oppfylt det de lover. Det er ditt eget ansvar å samle skriftlig dokumentasjon på kjøpet og eksempler på dette er kvitteringer og eventuelle samtaler du har hatt med selskapet som solgte produktet. Her er flere tips om hvordan du kan få tilbake pengene.

Dette må du bevise

For det første er du nødt til å bevise at varen er handlet på kreditt. Dette er relativt enkelt ettersom du kan gå tilbake og vise til at varen ble handlet med kredittkortet (slik handler du på nettet med kredittkort). Likevel er det viktig å påpeke at man aldri kan kreve penger tilbake fra selskapet som har gitt deg et kredittkort med mindre du faktisk brukte dette kortet til å handle for. Det andre kravet er at du handlet hos et registrert selskap eller enkeltpersonforetak. Dette er viktig fordi salg fra næringsdrivende reguleres annerledes fra privatpersoner.

Siste krav ved handel med kredittkort

Det tredje kravet for å få pengene dersom du har handlet med kredittkort er at du må bevise at varen du har kjøp på kreditt er ødelagt eller har vesentlige mangler sammenlignet med det du ble lovet på forhånd. Dette gjelder også når du ikke mottar noen vare overhodet, hvor et eksempel er flybilletter kjøpt fra et flyselskap som går konkurs før du skal reise. Det siste kravet er at du har kontaktet den som solgte deg varen på forhånd og forsøkt etter beste evne å finne en løsning.