Kredittkort
Kredittkort

I Norge er det nesten nødvendig med bil for å komme seg rundt, enten det er til og fra jobb, unger som skal på trening eller om du skal en tur på hytta. Det betyr at det blir en del bilkjøring, noe som igjen betyr at du må fylle drivstoff relativt ofte. Noen fyller selvsagt mer enn andre, men er du en av dem som bruker mye bensin eller diesel, så er det faktisk mulig å spare tusenvis av kroner på drivstoffutgiftene.

Kredittkort

Du har kanskje allerede et kredittkort fra før, men spørsmålet er om du har det riktige kortet. Du får gjerne rabatt ulike steder når du bruker kredittkortet som betalingsmiddel, men et av de stedene hvor du kan spare mest er ved å bruke riktig kort når du tanker drivstoff. Et av de kredittkort som gir den største rabatten på drivstoff akkurat nå er Mastercard fra 365Direkte. Her har de en avtale med Esso som gir deg en ekstra rabatt når du tanker der. Du får 2 % i rabatt når du tanker på alle andre bensinstasjoner. Men velger du å fylle på hos Esso, så får du en rabatt på 3,65 % + 34 øre ved siden av.

Det kan fort bli en del penger ut av det. Om vi regner med en literpris på kr 15, så får du altså en rabatt på 88 øre pr. liter. Om bilen din kjører rundt 12 kilometer per liter drivstoff og du kjører 400 kilometer på en uke, så bruker du 33 liter i uken. Og det er nok mange som kjører en del mer enn dette. Med et forbruk på 33 liter i uken, går det ca. 1700 liter på et år. Med en besparelse på 88 øre pr. liter når du tanker på Esso, så sparer du kr 1500 i året.

Flere biler

Er du en av dem som pendler til og fra jobb og kanskje må kjøre 100 kilometer hver dag kun når det gjelder jobbkjøring, så blir det årlige forbruket fort det dobbelte. Da blir det plutselig en del tusen kroner du sparer i året ved å tanke riktig sted. Er dere en familie som har to biler, så blir besparelsen anda større. Det er enkelt å sette opp et regnestykke for å finne ut hvor mye dere kan spare, men det er liten tvil om at det lønner seg.